In Hold’em krijgen spelers twee down cards (hole cards) als hun persoonlijke hand, gevolgd door een inzetronde. Wanneer drie bordkaarten tegelijkertijd worden omgedraaid, begint een nieuwe inzetronde (een flip genoemd). Als de inzetronde ertussen zit, worden de volgende twee bordkaarten één voor één omgedraaid. Bordkaarten zijn gemeenschappelijke kaarten en een speler kan elk van de vijf kaarten gebruiken, evenals persoonlijke kaarten in elke combinatie. Zelfs met alleen een bordkaart en zonder persoonlijke kaarten kan een speler een hand bouwen (“speelbord”). Het gebruik van de dealer button is verplicht. Normaal gesproken wordt het spel gespeeld met twee blinds, maar het kan ook worden gespeeld met een enkele blind, meerdere blinds, ante of een combinatie van blinds en ante.

Inzetrondes

Elke speler krijgt aan het begin van het spel twee gesloten kaarten, ook wel pocketkaarten genoemd. In de eerste inzetronde kan elke speler links van de big blind de big blind callen, verhogen of folden, te beginnen met de speler links van de big blind. De enorme blind kan een eerder niet getrokken pot verhogen.
Flop – Drie gemeenschappelijke kaarten worden open gedeeld wanneer de dealer de kaart verbrandt. De eerste drie kaarten vormen een flip, terwijl de overige gemeenschappelijke kaarten een tafel vormen.
De tweede inzetronde is begonnen. Beginnend met de speler links van de dealer button, kan iedereen checken of inzetten. Na het plaatsen van een inzet kan elke speler verhogen, callen of folden.
Op zijn beurt legt de dealer de tweede kaart af en voegt een vierde open kaart toe aan de gemeenschappelijke kaarten. De vierde kaart is een ploegkaart, soms ook wel vier op een rij genoemd.
De derde inzetronde is vergelijkbaar met de tweede, behalve dat bij limietspellen de inzet soms wordt verdubbeld.
River – Voordat de vijfde en laatste kaart aan de gemeenschappelijke kaarten wordt toegevoegd, verbrandt de dealer deze. De vijfde kaart is de riverkaart, algemeen bekend als de vijfde straight.
De laatste inzetronde volgt hetzelfde format als de tweede en derde ronde.
Showdown – Beginnend met de speler of de laatste raiser, onthullen de overgebleven spelers hun handen met behulp van de grootste hand van vijf kaarten van hun pocketkaarten en gemeenschappelijke kaarten. De persoon met de beste hand van vijf kaarten wint de pot. (In het geval van een gelijkspel, wordt de pot gelijk verdeeld over de winnende handen.)

Andere Texas Hold’em-pokerregels

Deze regels zijn alleen voor onregelmatigheden. Voor meer informatie over het gebruik van de knoppen en jaloezieën, zie De knoppen en jaloezieën gebruiken. Als je de eerste of tweede gedeelde kaart laat zien, heb je een fout gemaakt. De dealer neemt de kaart, schudt de stapel en verandert de kaarten opnieuw. Wanneer een andere hole-kaart wordt onthuld als gevolg van een dealerfout, is de deal voltooid. De weergegeven kaart kan niet worden opgeslagen. Wanneer de hand is voltooid, vervangt de dealer de kaartdekking door de bovenste kaart en wordt de blootgestelde kaart gebruikt als een vuurkaart. Als je meer dan één kaart ziet, heb je een fout gemaakt en moet je opnieuw beginnen.
Als er te veel kaarten in de flip zitten, moet het opnieuw worden gedaan. (Hoewel je kunt zien welke kaart extra is, is dit waar.)

Als de flop herverdeeld moet worden omdat de kaarten voortijdig geflopt zijn voor het inzetten of als er te veel kaarten op de flop waren, worden de bordkaarten geschud in de rest van het kaartspel. De kaart met het vuursymbool ligt nog op tafel. Na het schudden snijdt de dealer de dekking en deelt een nieuwe flop uit zonder de kaart te verbranden.

Voor meer informatie over deze regeling, zie Notes, Discussion #2.

Als de dealer de vierde kaart op het bord omdraait voor het einde van de inzetronde, wordt de kaart in die ronde uit het spel verwijderd, zelfs als volgende spelers besluiten te folden. Het wedden is nu voltooid. De vierde kaart wordt afgelegd en de dealer vervangt deze door de vijfde kaart. Na deze inzetronde schudt de dealer de stapel opnieuw, inclusief de kaart die van de stapel is verwijderd, maar niet de verbrande of weggegooide kaarten. De dealer snijdt de omslag en draait de laatste kaart om zonder de kaart te verbranden. De stapel wordt gewisseld en opnieuw verdeeld als de vijfde kaart wordt omgedraaid voor het einde van het spel.

Voor meer informatie over deze regeling, zie Notes, Discussion #2.

Zodra alle anderen hun openingshand hebben, biedt de dealer de eerste speler een extra kaart, die wordt teruggelegd in de stapel en als vuurkaart wordt gebruikt. Wanneer de dealer meer dan één optiekaart deelt, wordt dit een fout genoemd. Als u aan de tafel speelt, moet u ons hiervan op de hoogte stellen voordat u uw kaart afwijst, anders verliest u uw potaanvraag.